2020. ápr 11.

Koronavírus special edition

írta: Túlélőke
Koronavírus special edition

Mi is történik velem manapság?

Sokat agyalok ezen a pandémián (járványon). Túl sok az ellentétes infó. Észnél kell lenni, kihámozni mindegyikből a lényeget. Mert egyik sem mond 100%-ig pontosat, de valamit mindegyikből tanulhatunk.

Vajon összeesküvés? Szándékosan lett a Földre szabadítva? Pánikkeltés-e vagy valódi tömegkatasztrófa? Mi a jó, ha Svédország stratégiáját követjük vagy teljes kijárási tilalmat rendelünk el? Vagy a kettő között lenne optimális? Foglalkozzunk-e túl sokat a politikai vonatkozásával vagy ne? Káros-e a lélegeztetés ebben a helyzetben?

Az biztos, hogy minden nap hálát kell azért adnunk, ha reggel felébredünk, ha van mit ennünk, van hol dolgoznunk és nem vagyunk betegek. Igaz, nálunk is történt munkahely elveszítés, de szerencsés kimenetellel (egyelőre), úgyhogy emiatt nem panaszkodnék.

Ami bosszant:

Vajon mennyire szerencsés ez, hogy engem sem vizsgálnak, nem lesznek meg az első féléves kontrolljaim? Ezen kívül is lemondta minden szakrendelés az időpontjaimat, a magánintézmények is. Új időpontokat sem kaptam, ha csak az onkológiát nézzük, annyit mondtak a kérdésemre, hogy majd akkor menjek, ha vége ennek az egésznek... Hmmm...

A lumbágómra sem szeretnék sok szót pazarolni, mert tény, hogy sokat szenvedek vele, de nem ez az első eset. Most néztem utána először, hogy mi is a Schmorl hernia (amit az egyik CT-men látok tavalyról), és kiderült, hogy ez a Scheuermann-betegség egyik jellemzője. Úgyhogy egyáltalán nem csoda, hogy hetek, sőt hónapok telnek el úgy, hogy nem javulok, ez egy hosszú gyulladásos periódus a becsípődés (kicsípődése) után. Rengeteget nyújtok, youtube-ról nézem a kimozgatásokat, gyógytornákat, de ez nem fog könnyen elmúlni.

Nem segít a home office setup sem, mert nem elég ergonomikusak az eszközeim, mostanában pl. egy fitball labdán ülök, mert ezzel is edzem a derék körüli izmokat és a hálószobában egyébként sincs más lehetőségem... Csak így tudok csendben Skype konferenciákon részt venni és tartani őket délutánonként.

home_office_setup.jpg

A tanulási problémák már csökkennek, de még mindig nem tudok azonosulni ezzel az online oktatással, bocsánat, akit megbántok ezzel, de teljesen magunkra voltunk utalva az első pillanattól, hogy a rengeteg platform között ugráljunk, határidőket figyeljünk, magyarázzunk, fotózzunk, feltöltsünk, válaszoljunk.. Áh, hagyjuk is...

A másik az allergiám, ami kínoz, de annyira azért nem, hogy gyógyszert vegyek be. Harcolok ellene orrmosással, illóolajokkal, takarítással.

Jó, hogy együtt vagyunk a családdal és végre van időm sokmindenre, amire eddig sosem.

A munkám kissé kaotikus, a betanulás vicces egy furcsa akcentusú kolléganő átadásában :). Majd lesz valami, ezen már főként nem vagyok hajlandó aggódni. Azok után, hogy mindent megvásároltam az USA-beli betanuláshoz és pont megkaptam az útlevelemet, bizony ez nem volt bekalkulálva..

Mostanság pár dolog megváltozott a beszedett dolgaimmal kapcsolatban. A céklalé elfogyott, de kaptam ajándékba egy jó nagy üveg gránátalmalevet, ezt szoktam éhgyomorra inni, én csak gránátalmasörnek nevezem és utána jön a kókusztejes kávém :) Brutálrossz az íze, de kompenzálom kis mézzel. :D

granatalmasor.jpg

Beépítettem a microgreen-eket (mikrozöldek, amik a csírázás utáni állapotú hajtások) a mindennapokba, ha csak hozzájuk jutok, eszem őket mindenhez..

Emellett minden este lecsúszik egy probiotikus natúrjoghurt banánnal és áfonyával, magokkal, étcsokidarabokkal és eritrittel. Ez a desszertem is egyben.

Minden nap beviszek egy kb. kávéskanálnyi homoktövis mag- és héjörleményt valami ételhez vagy italhoz keverve.

A zumbával óvatosan kell most bánnom, mert így is felébreszt bal oldali lábfájdalom reggelenként, de a zumba után még aludni is nehézkes, annyira kimozgatja a lumbális izmaimat.

És végül a feketerigónkról, aki a kertünkben lévő egyik tujára építette fészkét: csak egy tojásról sikerült képet készítenünk, mert már napok óta nem mozdul el a tojásokról, költ ezerrel. Ezért nem is tudjuk hány darab van, de a wiki szerint kb. 4-6 lehet...feszek.jpg

Egyébként ha kiverem a biztosítékot, akkor is kijelentem, hogy ami a netes közösségi médiákon megy, az a sok mocskos, utálkozó megnyilvánulás, az undorító. Ugyan mi jogon veszik egyesek a bátorságot, hogy másokat megítéljenek, mert nincs rajtuk maszk vagy családdal mennek valahova? És sokszor jogtalanul fröcsögnek, mert nem is igaz, amit állítanak. Vissza kellene venni. Uff, szólottam.

Maradjatok otthon és élvezzétek kicsit az OTTHONT. Ebből is ki lehet hozni jót: szelektálás, takarítás, felújítás, társas, kreatívkodás stb. Maradjatok életben, maradjatok egészségesek!

Szólj hozzá