2019. aug 12.

Biobran és fehér fagyöngy ajánlása másoknak

írta: Túlélőke
Biobran és fehér fagyöngy ajánlása másoknak

Én szeretnék az egyik követe lenni ennek Magyarországon és bizonyítani, hogy működnek!

Azt gondolom jó úton vagyok felé, még ha sok akadályba is ütközöm.

Hogy miért is tartom ezt a két dolgot nagyon fontosnak a daganatos betegeknek? Mert rendkívül sokat segíthetnek a kemó és sugár mellékhatásaiban és az immunrendszer felépítésében. Továbbmegyek, az egészséges embereknek is jó lenne szedni megelőzésre, általános védelemre.

Lássuk miről van szó, először a tumor immunológiájáról:

Néhány gondolat a rák és a gyulladás kapcsolatáról és a tumor immunológiáról.

           

            A tumor betegség és a szervezet gyulladásos hajlama közötti összefüggés igen régi tapasztalatokra tekint vissza. Az akut gyulladások kedvező hatása a rosszindulatú tumorok lefolyására több mint 100 éve ismeretes. (A gyulladásos készséget, mely a heveny gyulladások szabályzásában elengedhetetlen, a veleszületett ún. természetes immunrendszer szabályozza.) Évtizedekkel ezelőtt például sok fejtörést okozott annak a magyarázata is, hogy a tuberkulózis elleni immunreakciókat kimutató tuberkulin próba a tumor betegség előrehaladásával fokozatosan negatívvá válik. Ezzel kapcsolatban az immunológiai kutatások később egyre jobban be tudták bizonyítani, hogy a tumor betegség a veleszületett természetes immunrendszer egyensúlyzavarával jár együtt, mely a betegség előrehaladásával fokozódik. Ez a tumor betegségben előforduló immunológiai egyensúlyzavar a szokásos klinikai és laboratóriumi rutinvizsgálatok révén nem fedhető fel. Így az immunrendszer kezelése tumoros betegeknél a természetgyógyászat keretei közé szorítva sokszor minden tudományos koncepció nélkül történik. Pedig a kísérleti orvostudomány mindig újra be tudta bizonyítani, hogy a természetes immunrendszer egyensúlyának és a szervezet gyulladásos készségének a javítása a tumor betegséget fékezni tudja, ha a kezelést helyesen és tudományos alapokon végezzük.

         A természetes immunrendszer egyensúlyának javítása a tumor ellenes kezelésben főleg akkor nagyon ígéretes, ha az onkológiai kezelésekkel társul, melyekről az immunterápia miatt semmilyen esetben sem szabad lemondani. Hiszen az onkológiai kezeléseknek éppen az a lényege, hogy a rosszindulatú sejtek osztódását valamilyen fázisban (ciklusban) gátolja. Azonban az immunrendszer segítsége nélkül ezek a megfékezett, de halhatatlanná vált rosszindulatú sejtek nem tudnak eltűnni. Amennyiben a természetes immunrendszer egyensúlya jobb állapotban van, a tumoros sejtek eltávolítása is jobban működik. A tumor betegség viszont ezt az egyensúlyt úgy bontja meg, hogy éppen a tumor sejtek ellen irányuló mechanizmusok szenvednek kárt. A klinikus ezt észlelni nem tudja, mert az immunrendszer említett egyensúlyzavara miatt a betegeknél nem alakul ki klinikailag egy immungyengeség. Hiszen ez az egyensúlyzavar éppen a magasan fejlett immunológiai mechanizmusokat nem érinti. Az immunterápia sikere tehát a természetes immunrendszer egyensúlyzavarának olyan rendszeres javításától függ, amely a tumor ellenes immunmechanizmusok rendszeres aktivációjával is együtt jár.

Tehát a Biobranról:

 Biobran egy Japánból származó standardizált rizs hemicellulóz – B vizes kivonat, amelyet egy Shiitake gombából származó karbohidráz enzim segítségével fermentálnak. A készítmény vezető - hatóanyaga, amelyre standardizálva van egy rövid lánccal rendelkező polyszacharid, melyet arabinoxylánnak hívnak. Ez arabinóz és xylóz molekulákból áll és a tumor betegségben megzavart immunegyensúlyt a fagyöngy lektinekhez hasonlóan javítja. Mint ahogy ez a lektinek esetében említést nyert, ezek is a mintázatot felismerő receptorokon keresztül aktiválják a tumor ellenes immunsejteket. A csak injekcióban adható fagyöngy készítményekkel szemben a Biobránt csak szájon át lehet adni, de a fagyöngy lektinekkel kombinálható. Egymás hatását felerősíthetik abban az esetben, ha helyes ritmusban lesznek együtt adva. Mellékhatás nem ismeretes.

 

Fagyöngy készítmények által adott „lektin” terápia

 

            Az egyik legelterjedtebb immunterápiás növényi gyógyszert a fehér fagyöngy leveléből és szárából származó vizes kivonatok képezik, melyek ún. lektineket (cukorkötő fehérjéket) tartalmaznak és ezek, mint „mintázatok” megfelelő immunsejtek felszínén levő mintázatot felismerő receptorokhoz kötődnek szelektív módon, ha egy alacsony és megfelelő (optimális) adagban adjuk be injekció formájában hetente kétszer. Ez által a sejtek által közvetített antitumorális immunfolyamatok rendszeresen stimulálódnak. Mivel a fagyöngy kezelés az antropozófikus medicina keretei között alakult ki Európában és ennek követői a hagyományos szériákban adagolnak, ezért ennek a hátteréről is kell néhány szót szólnunk.

Rudolf Steiner (1861-1925) az antropozófus világnézet megalapítója igen sokoldalú, erősen autoriter és karizmatikus személyiség volt, akinek számos követője van még ma is. A Német Teozófia Társaság elnökeként a földöntúli szellemi világ objektív megismerésének a lehetőségét vallotta és ebben a legnagyobb autoritást érte el. Egy csalódást követően kilépett a teozófia társaságból (Annie Besant lett az új elnök), kibővítette a teozófiát a kereszténység gondolataival valamint Goethe tanításaival és létrehozta az Antropozófia Társaságot. Goethe természettudományos írásainak a hatására is erősen bírálta a tudomány és az élet sablonszerűségét és az individuális lehetőségek elnyomását (Philosophie der Freiheit). Az első világháborút követően Steiner szoros kapcsolatba került egy orvosnővel (Ita Wegman), akivel megalapította az antropozófus medicinát és létrehozott Basel mellett egy klinikát. Ez a tulajdonképpen vallási alapokon is működő klinika sok mindenben, mint egy ellenzék működött a „Schulmedicinával” szemben. Az orvostudomány szaktekintélyei között ellenzéknek lenni nem könnyű, de előnye is van, mert új utakat tud megnyitni. Így a tumoros betegek immunterápiás kezelése fagyöngy kivonatokkal itt kezdődött 90 évvel ezelőtt. Az immunreakciókat a test hőmérsékletének a mérésével igazolták. A fagyöngy kivonatot szériákban adták, ami azt jelentette, hogy az adagot fokozatosan növelték, majd szünetet tartva újra kezdték ezt az emelést. Ez a régi ortodox szemléletre épülő szériában történő adagolás, amely tudományosan ma már egyre jobban elavult, még továbbra is mind a mai napig érvénybe maradt.

         Az immunológia 90 év óta leírhatatlan nagy fejlődésen ment keresztül. Ennek következtében megjelentek a piacon a speciális fagyöngy ampullák, melyek már a lektin tartalmat illetően standardizálva vannak. Ezek lehetővé teszik a tudományos eredményekre támaszkodó új adagolást. Az immunológiailag optimális adagolásnak egy veszélytelen helyi bőrpirosságon kívül nincs semmilyen mellékhatása. Persze kezdetben az allergiát ki kell zárni egy bőrpróbával. Subkután (bőr alá adott) injekciók mellett az infúzióban való alkalmazása is egyre nagyobb teret hódít, mivel ez nagyobb hatást tesz lehetővé.

Forrás: http://www.tumorimmunologia.fw.hu/

 inj.jpg

 

 

Szólj hozzá